Waarschijnlijk heb je haar gezicht al regelmatig in Het Hooihuis voorbij zien komen. Onze Tess heeft namelijk al een aantal jaren bij ons in de bediening gewerkt en sinds 2015 kun je haar voornamelijk rondom onze ontvangstbalie vinden. Zij verwelkomt onze gasten en wijst hen graag naar een mooi plekje in het restaurant. Vandaag laten wij je in dit blog kennismaken met haar.

1. Sinds wanneer werk je bij Het Hooihuis en hoe ben je er terecht gekomen?

Wij kwamen regelmatig met ons gezin bij Het Hooihuis om samen lekker te eten. Begin 2013 trok ik de stoute schoenen aan en besloot ik te solliciteren. De eerste twee jaar werkte ik bij Het Hooihuis als bijbaan, zo’n 4 dagen in de week naast mijn studie. Ik had het zo naar mijn zin dat ik in 2015 in vaste dienst bij Het Hooihuis ben gaan werken. Toen ik hier begon werkte ik nog in de bediening en nu sinds anderhalf jaar heb ik het stokje van Pascal over mogen nemen en werk ik fulltime in een frontoffice functie.

Hooihuis Tess

Hier zie je Tess met haar vriend Rien (chefkok bij Bravo24)

 

2. Wat maakt Het Hooihuis voor jou zo bijzonder?

Op een plek, die door onze gasten vaak als ‘onverwacht’ wordt omschreven, schuilt het bijzondere Hooihuis. In de winter is het er knus en gezellig beneden in onze brasserie of in het restaurant. Terwijl je er in de zomer heerlijk in alle rust kunt genieten van de zon op het terras. Dat in combinatie met een goede keuken en een gedreven bedieningsteam zorgt voor een prettige ongedwongen middag of avond uit. Een andere goede kwaliteit van Het Hooihuis vind ik dat het voor ieder toegankelijk is. Voor jong, oud, zakelijk of privé.

3. Waar haal je in je werk de meeste voldoening uit?

De meeste voldoening haal ik uit de drukke dagen waarop alles soepel verloopt en er een goede samenwerking is tussen de frontoffice, de bediening en de keuken. Dit wordt natuurlijk compleet gemaakt als al onze gasten met een glimlach naar huis gaan!

4. Wat vind je het meest belangrijke in je beroep?

Dag in dag uit met een grote glimlach onze gasten verwelkomen! Dit staat voor mij stipt op nummer één. Ik vind het belangrijk dat mensen zich welkom voelen bij Het Hooihuis. Verder is het voor mij een combinatie van betrokkenheid, flexibiliteit, stress bestendig zijn, gastvrijheid en enthousiasme.

5. Wat is je favoriete Hooihuis gerecht?

Dan ga ik voor twee gerechten, als voorgerecht de kreeftenvissoep. Die is nergens lekkerder dan hier! Als hoofdgerecht ga ik voor de wilde gamba’s. Iedere keer in een ander jasje, super voor in de zomer op het terras begeleidt door een goed glas wijn. Heerlijk!

6. Wat is het leukste dat je bij Het Hooihuis ooit hebt meegemaakt met een gast?

We hebben ontzettend veel gasten en veel vaste gasten. Ik vind het dan ook moeilijk een specifieke situatie te schetsen. Wel kan ik het ontzettend waarderen dat gasten de moeite nemen een compliment per mail of per post te sturen. Dat is toch waar je het met z’n allen voor doet, tevreden gasten die zeker nog eens terug komen.

7. Welk Hooihuis evenement vind je het leukst en waarom?

Dan ga ik zeker weten voor Giga Gamba. Dit is een evenement waarbij iedere keer weer een geweldige sfeer hangt. De koks die buiten de gamba’s staan te bereiden, de lekkere drankjes en het mooie weer maken deze dag compleet. Dit is dan ook een evenement waar ook wij als personeel enorm naar uitkijken!

Kom ook meer te weten over houtoptopper Jaap, chef-kok Miranda of bedrijfsleider Luuk.