Het Hooihuis zou het Hooihuis niet zijn zonder de geweldige vakmensen die er werken. Het team staat iedere dag klaar voor onze gasten om hen tot in de puntjes een unieke beleving te bezorgen! In dit blog laten wij je kennismaken met Hooihuis chef-kok Miranda!

Hooihuis chef-kok Miranda

7 vragen voor Hooihuis chef-kok Miranda:

1. Hoe ben je bij Het Hooihuis terecht gekomen?

“Op mijn 15wilde ik graag naar het CIOS, maar dat was een particuliere opleiding en daar was geen geld voor. Mijn ouders wilden liever dat ik ging werken. Toen ben ik per toeval in de horeca beland. Vervolgens ben ik via via Koen en Lisette Bakker tegengekomen. Zij gingen toen net met Het Hooihuis beginnen en zochten een chef-kok. Dat is nu zo’n tien jaar geleden.”

2. Wat inspireerde je om kok te worden?

“Per toeval ben ik in de horeca beland. Ik bleek al snel de spijker op zijn kop te hebben geslagen. De toenmalige chef zag wel wat in me en zo is het balletje gaan rollen. Voor mij voelt het werk dat ik doe ook niet als een baan, maar meer als bezieling. Dat moet ook wel, want anders kun je dit werk niet doen.”

3. Wat is je favoriete wintergerecht?

“Ik heb niet echt een favoriet wintergerecht, wel houd ik ervan om met winterse groenten een mooie stoof te maken met een goede wijn.”

4. Wat is belangrijk in jouw beroep?

“Enerzijds vind ik het belangrijk om kennis te hebben van de ingrediënten die we gebruiken. Anderzijds vind ik communicatie in de keuken erg belangrijk. Zo overleggen wij veel in onze keuken. Daarbij hebben we één focus en dat is goed en lekker eten serveren aan gasten met een mooie beleving. Er is niemand die deze doelstelling probeert te ondermijnen. Schreeuwen of vloeken doen we daarom niet, maar ik ben wel streng. We maken afspraken met elkaar en die moet je nakomen.”

5. Aan welk gerecht denk je bij de kleur blauw?

“Aan smurfenijs :)“

6. Maak je weleens iets dat je niet lekker vindt? Zo ja, wat?

“De gasten vinden onze erwtensoep overheerlijk, maar mij maak je er niet zo heel blij mee.”

7. Wat is het lekkerste gerecht dat je ooit gemaakt hebt?

“Ik moet zeggen dat ik niet één favoriet gerecht heb. Wat ik wel goed vind is dat we vaak gerechten maken met verse seizoenproducten. Daarnaast maken we natuurlijk alle gerechten op onze kaart met veel passie samen met ons geweldige keukenteam!

Benieuwd naar het verhaal van bedrijfsleider Luuk? Klik dan hier.