Regelmatig krijg ik de vraag van onze Hooihuis-gasten of ‘Het beste terras van Nederland’ door onze verbouwing een stuk kleiner zal worden. Soms krijg ik zelfs de aanname te horen: ‘Wat zonde dat het terras een stuk kleiner wordt‘. Natuurlijk zijn wij, net als onze gasten, heel trots en blij met ons geweldige terras. Dus waarom zouden we dit pareltje willen veranderen? Hier heb ik een aantal gedachten over die ik graag met onze Hooihuis-fans wil delen in dit blog.

Wat gaat er met ‘Het beste terras van Nederland’ gebeuren?

Laten we voorop stellen dat Het Hooihuis terras, na de verbouwing, nauwelijks kleiner gaat worden. De buitenbar, welke dezelfde vorm had als Het Hooihuis, is van de oude vertrouwde plek verdwenen. Maar de bar zal hoogstwaarschijnlijk op een ander plek en met een andere functie terugkomen. De vertrouwde loungehoek tegenover de bar zal wel verdwijnen. Maar ook hiervoor gaat natuurlijk een beter alternatief komen.

Het beste terras van nederland

 

Verbeterpunten van Het Hooihuis terras

De hele verbouwing is natuurlijk geen resultaat van impulsief handelen. Zoals je al in ons vorige blog kunt lezen zijn we al jaren bezig met de voorbereiding van deze grootse ingreep. De hoofdreden is om een beter Hooihuis te maken. Met deze wetenschap gaan we uiteraard ook ons terras op een aantal punten verbeteren:

  1. Er komt meer beschutting tegen de wind (eerder terrasweer dus).
  2. Het terras krijgt een intiemere sfeer door het nieuwe gebouw.
  3. Het uitzicht vanaf het terras gaat beter worden: het zicht op het parkeerplein zal plaatsmaken voor een blik in de keuken.
  4. Er kan meer ‘live cooking‘ plaats vinden in de zomer.
  5. De verlichting zal veel beter worden.
  6. Er komen meer gezellige lounge-/borrelplekken.
  7. En dan nog een bijzonder nieuwtje: Wij hebben voor de toekomst een klein perceel van 300 vierkante meter bijgekocht aan de achterzijde van onze tipitent. Zo kunnen we het achterterrein nog beter en gezelliger inrichten.